Over Anita IJntema

Ik ben in 1985 afgestudeerd als ergotherapeut en heb 25 jaar in de revalidatie binnen de ouderenzorg gewerkt.

Vanaf 2011 heb ik een 4 jarige energetische opleiding gevolgd. Aansluitend heb ik de Opleiding Body & Mind Language (BML) met goed gevolg afgesloten. In 2020 heb ik de basisopleiding ACT afgerond. Vervolgens ben ik in 2021 ergotherapie-specialist oncologie geworden.

Sinds februari 2017 behandel ik cliënten met chronische pijn, aanhoudende vermoeidheid, burn-out en SOLK met goede resultaten. Vanaf januari 2021 behandel ik ook cliënten met vermoeidheid na kanker.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici met nr. 89902201490. Daarnaast ben ik lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland met nr. 212925.  En ik maak gebruik van ZorgDomein voor de communicatie tussen verschillende zorgverleners.

De naamgeving van Praktijk Sita

Sita is de naam van mijn hond. Zij toont ondanks al mijn drukke bezigheden steeds weer onvoorwaardelijke liefde voor mij. Zo wordt ik er steeds aan herinnerd om vanuit mijn hart verbinding te maken met de mensen in mijn omgeving.

Daarnaast is Sita de afkorting van Self Investigation & Transformation Aid.          Vrij vertaald betekent dit: hulp bij zelfonderzoek en transformatie.                                                                                Dat geeft de werkwijze bij Praktijk Sita aan, waarbij je door gedragsverandering weer gaat bloeien en een betekenisvol leven kan ervaren.

Werkgebied

De praktijk heeft een locatie in Tienhoven (Utr), Maarssen en Hilversum.

RECENSIE

Nadat bij mij een forse burn-out werd vastgesteld kwam ik bij Anita terecht. Bij haar heb ik geleerd hoe je jezelf beter kunt leren kennen door naar je lichaam te kijken en te luisteren. In plaats van te praten (en te piekeren) over ervaringen, trauma’s en pijn zette ik letterlijk mijn lichaam in om te genezen. Ook kon ik op deze manier goed werken aan gedrag dat erg ongezond voor me was en mede de burn-out had veroorzaakt. Ik vond Anita heel rustgevend en hoop uitstralen, ze gaf me veel houvast én het vertrouwen dat ik er weer bovenop zou komen. Ik ben er zelfverzekerder van geworden en ben me niet alleen meer bewust geworden van mijn lichaam maar ik ben het ook een stuk meer gaan waarderen!

Julia – 27 jaar

‘Na mijn diagnoses Ziekte van Crohn en Reuma belande ik in een neerwaartse spiraal. Door het lange ziek zijn wist ik niet beter dan te ‘overleven’, waardoor ik niet goed meer functioneerde. 

Anita straalt een warmte uit wat vertrouwen schept om verandering mogelijk te gaan maken. Samen met haar ben ik dit avontuur aangegaan, waardoor ik besefte wat de onderliggende oorzaken waren van mijn klachten. In de basis zullen mijn chronische aandoeningen niet veranderen maar door het wegnemen van de chronische stress begonnen mijn klachten af te nemen. Stapje voor stapje hebben we afgetast waar de pijnpunten lagen, waarbij mijn lichaam ook mocht spreken. Door deze sessies zijn mijn pijn- en vermoeidheidsklachten fors afgenomen en kan ik weer functioneren in de maatschappij. Ik heb mijn kracht teruggevonden en kan veel veerkrachtiger met (moeilijke) situaties omgaan. Ik ben me bewuster geworden van mijn lichaam en heb handvatten gekregen voor de rest van mijn leven.’ 

Fabienne.

Feeling strong again!

Gedreven, resultaatgericht, sociaal, vriendelijk, analytisch maar vooral iemand die nooit opgeeft!

Zo werd ik door mijn omgeving omschreven en beleefd. En zo leefde ik ook, op hier een en daar een onzeker momentje na, mijn leven.  Ik deed vreselijk mijn best om dit beeld “waar ik trots op was” in stand te houden. Hier was ik goed in! Dit werd een steeds groter gevecht. Stilstaan was namelijk geen optie. Ik was echter niet meer die superfitte en ambitieuze “jonge vrouw” die de grens opzocht om maar weer eens te ervaren of de grens wederom was verplaatst en er nog meer ruimte was ontstaan om verder te groeien. Ik werd zieker en zieker, mijn kracht nam af en de vermoeidheid en onzekerheid namen toe. Mijn zelfbeeld was voor een groot deel beschadigd en de lege ruimte die ontstond werd opgevuld met angst. Angst voor de toekomst, angst dat ik mijn ambitie niet meer kon volgen, dat ik niet de “leuke” moeder kon zijn die ik voor ogen had, dat ik alleen nog maar zieker zou worden en meer pijn zou beleven en dat ik geen weg meer terug kon vinden naar mijn “sterke” ik.

Op dit moment in mijn leven stapte ik voor het eerst binnen bij Anita IJntema.

Anita is een persoon waarbij ik me snel op mijn gemak voelde. Haar kracht ligt, naar mijn inziens, in het effectieve empathische vermogen dat zij bezit en haar directe aanpak. Ze heeft snel door wie ze voor zich heeft, waar de persoon energie van krijgt en wat energie kost. Aan de hand daarvan maakt ze een behandelplan op maat die voortdurend bijgesteld kan worden. Ze stelde constructieve en effectieve vragen. Vragen die mij bewogen om vanuit andere perspectieven te gaan denken en doen. Dit heeft mij geholpen om te ontdekken, uit te proberen en een nieuwe weg te vinden naar de nieuwe en verbeterde versie van “mijzelf”.

Dionne.

Klachtenregeling

Bij een meningsverschil of klacht wordt dit in eerste instantie door betrokkene met de behandeld ergotherapeut besproken. Komen we niet tot overeenstemming, dan kan de cliënt de klachten- en geschillencommissie van de beroepsvereniging van ergotherapeuten, Ergotherapie Nederland, inroepen om te bemiddelen.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave