Over Praktijk Sita

 

 

Over Anita IJntema

Ik ben in 1985 afgestudeerd als ergotherapeut en heb 25 jaar in de revalidatie binnen de ouderenzorg gewerkt.

In 2013 heb ik daarnaast een intuïtieve opleiding gevolgd. Aansluitend heb ik de Opleiding Body & Mind Language (BML) met goed gevolg afgesloten.

Sinds februari 2017 behandel ik cliënten met chronische pijn,  vermoeidheid, burn-out en SOLK met goede resultaten.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici met nr. 89902201490. Ook ben ik lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland met nr. 212925.

De naamgeving van Praktijk Sita

Sita is de naam van mijn hond. Zij toont ondanks al mijn drukke bezigheden steeds weer onvoorwaardelijke liefde voor mij. Zo wordt ik er steeds aan herinnerd om vanuit mijn hart contact te maken met de mensen in mijn omgeving.

Daarnaast is Sita de afkorting van Self Investigation & Transformation Aid.                                                                              Vrij vertaald betekent dit: hulp bij zelfonderzoek en transformatie.                                                                                        Dat geeft de werkwijze bij Praktijk Sita aan, waarbij je door gedragsverandering weer gaat bloeien en een betekenisvol leven kan ervaren.

Werkgebied

De praktijk is gevestigd in Tienhoven. Dit ligt net in het buitengebied boven Maarssen bij Utrecht.

Voor cliënten binnen de cirkel Breukelen, Boomhoek, Westbroek, Oud Zuilen en Maarssen wordt, indien medisch noodzakelijk, thuisbehandeling aangeboden.

Het werkgebied voor thuisbehandeling is binnen een straal van 5 kilometer rondom Praktijk Sita.

 

RECENSIE

Nadat bij mij een forse burn-out werd vastgesteld kwam ik bij Anita terecht. Bij haar heb ik geleerd hoe je jezelf beter kunt leren kennen door naar je lichaam te kijken en te luisteren. In plaats van te praten (en te piekeren) over ervaringen, trauma’s en pijn zette ik letterlijk mijn lichaam in om te genezen. Ook kon ik op deze manier goed werken aan gedrag dat erg ongezond voor me was en mede de burn-out had veroorzaakt. Ik vond Anita heel rustgevend en hoop uitstralen, ze gaf me veel houvast én het vertrouwen dat ik er weer bovenop zou komen. Ik ben er zelfverzekerder van geworden en ben me niet alleen meer bewust geworden van mijn lichaam maar ik ben het ook een stuk meer gaan waarderen!

Julia – 27 jaar

 

‘Na mijn diagnoses Ziekte van Crohn en Reuma belande ik in een neerwaartse spiraal. Door het lange ziek zijn wist ik niet beter dan te ‘overleven’, waardoor ik niet goed meer functioneerde. 

Anita straalt een warmte uit wat vertrouwen schept om verandering mogelijk te gaan maken. Samen met haar ben ik dit avontuur aangegaan, waardoor ik besefte wat de onderliggende oorzaken waren van mijn klachten. In de basis zullen mijn chronische aandoeningen niet veranderen maar door het wegnemen van de chronische stress begonnen mijn klachten af te nemen. Stapje voor stapje hebben we afgetast waar de pijnpunten lagen, waarbij mijn lichaam ook mocht spreken. Door deze sessies zijn mijn pijn- en vermoeidheidsklachten fors afgenomen en kan ik weer functioneren in de maatschappij. Ik heb mijn kracht teruggevonden en kan veel veerkrachtiger met (moeilijke) situaties omgaan. Ik ben me bewuster geworden van mijn lichaam en heb handvatten gekregen voor de rest van mijn leven.’ 

Fabienne, voorjaar 2019

Klachtenregeling

Bij een meningsverschil of klacht wordt dit in eerste instantie door betrokkene met de behandeld ergotherapeut besproken. Komt men niet tot overeenstemming, dan kan de cliënt de klachten- en geschillencommissie van de beroepsvereniging van ergotherapeuten, Ergotherapie Nederland, inroepen om te bemiddelen.

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave